skip to Main Content

Wat is het oudercomité?

Het begrip oudercomité Viejool toelichten, dat doen we graag met de volgende woorden: Ons oudercomité is een WERKgroep VAN ouders VOOR de ouders van de kinderen van onze school.

Een WERKgroep omdat het belangrijk is dat we SAMEN school maken. SAMEN er voor proberen te zorgen dat iedereen zich goed voelt op de Viejool: zowel leerlingen, leerkrachten als ouders.
VAN ouders VOOR ouders, voor de Viejool is het belangrijk te weten wat er leeft onder jullie. Soms is het gemakkelijker om een collega-mama of papa aan te spreken. Daarom willen we een BRUG vormen tussen jullie en de school, zeker voor de zaken die meerdere leerlingen aanbelangen. Ook heb je binnen het oudercomité de uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat zijn onze bezigheden?

Wat doen we nu concreet: een zevental keer per jaar houden we een overlegmoment. Op deze momenten is de directie of zijn vertegenwoordiger aanwezig. Op die manier willen wij u informatie & advies geven over diverse onderwerpen en problemen waarmee kleuters, schoolgaande kinderen en hun ouders te maken hebben. We proberen samen op een constructieve manier van gedachte te wisselen. De verslagen van deze vergaderingen worden eveneens op deze site gepubliceerd. Een school heeft altijd NODEN, die niet dadelijk kunnen worden vervuld. Vandaar dat het oudercomité elk jaar de opbrengst van verschillende activiteiten aan de school schenkt.

Deze activiteiten zijn onder andere onze Halloweentocht, het kerstontbijt, de kinderfuif, de ambachtenmarkt, …

Samen met de directie en de leerkrachten proberen wij dan één of meerdere van de noden op te lossen. Enkele voorbeelden van de laatste jaren: fluovestjes, smartborden, turn T-shirts, tussenkomst speeltuigen, inrichting van de klassen, tussenkomst schaatsen, tussenkomst nieuwe banken…

Oudercomité updates

Inschrijven tijdens de zomervakantie?

Wil je graag inschrijven tijdens de zomervakantie? Dat kan! 1…

Meer lezen

Winnende nummers tombola

Dit zijn de winnende nummers van de tombolaprijzen   2960:…

Meer lezen